Korporativ və həmkarlar ittifaqı təlimi: məqsədlər, vəzifələr, əlaqələr

Bildiyiniz kimi, korporativ təlim biznesdə məşhur olan bir kadr hazırlığıdır, yəni şirkətlər üçün tətbiq olunur və bu tip təlimin əsas məqsədi müxtəlif təlim üsul və formalarından istifadə etməklə öz şirkətlərinin səmərəliliyini artırmaqdır. Həmkarlar ittifaqı hazırlığı da eyni məqsədlər güdür və gənclər onun əsas lokomotividir, ona görə də biz bu problemin müzakirəsini təlim proqramına daxil etmək qərarına gəldik. Və dekabrın11-də gənclər üçün problemlə bağlı kurslar başlayıb.

Auditoriya həm universitetlərdən, həm də təşkilatlardan ibarət idi, birlikdə  21 nəfər iştirak edib. Kurs proqramına aşağdakı mövzular daxil edilmişdir:

“Korporativ təlim  mövzu: “Maliyyə savadlılığına gedən yol”, Həmkarlar ittifaqı təşkilatının korporativ mədəniyyəti  anlayışı. Korporativ mədəniyyəti həmkarlar ittifaqı təşkilatında əslində necə işləmələdir?”, “Həmkarlar ittifaqı təşkilatının münaqişələrin idarə edilməsi. Risklər və müqavimətlər: hesablayın və minimuma endirin”, “Həmkarlar ittifaqı təşkilatının korporativ mədəniyyəti anlayışı. Korporativ mədəniyyəti həmkarlar ittifaqı təşkilatında əslində necə işləmələdir?”, “Gələcək bu gündür. Böhran (qlobal və ya yerli) liderlər yaratmır, onları üz-üzə çıxmaq”, “Vaxt hara gedir? Kim səni zəifliyində yox, gücündə dəstəkləyəcək?”, “Dəstək qrupu: dəyişiklik prosesinə haradan başlamaq lazımdır?”, “Liderliyin inkişafı: liderlik bacarıqları və səriştələrinin təməlinin qurulması. Liderlik üslubları, müxtəlif vəziyyətlərə və insanlara uyğunlaşmaq”, “Komanda və lider. Komanda qurma təlimi”,  Psixoloji təlim: “İctimai çıxış və özünü təqdimat”, “ Gənclərin  insan hüquq müdafiəsi:anlayış, mahiyyəti, əsas aspektlər”. Yekun tədris sessiyası: Gənclər həmkarlar ittifaqı ilə üz-üzə.

Nümunə olaraq  “ Korporativ təlim  mövzu: “Maliyyə savadlılığına gedən yol” mövzusu ilə bağlı Turan Şabanov – Azərbaycan Respublikası Gənclər və İdman Nazirliyi və digər federasiya qurumların  təcrübəli təlimçi çox peşəkar təlim keçirilib. Bu qurumdan    Əli Xəlilov  və Aytəkin Alqayeva dəvət olunmuşdu. Təlimlər çox maraqlı və aktiv keçib.

Bu problem kontekstində və onu həmkarlar ittifaqı fəaliyyəti ilə əlaqələndirərək bu problemləri və onun əsas aspektlərini aşkara çıxarmağa Abbasəli Rüstəmli - “Taghiyev Operating Company” MMC HİK-in  sədri və Qara Ağayev - AHİK-in aparat rəhbərinin müavini və  gənclər şurasının sədri dəvət olunublar.

“Gələcək bu gündür.Böhran (qlobal və ya yerli) liderlər yaratmır, onları üz-üzə çıxmaq”mövzusu ətrafinda  xüsusilə fəal müzakirə keçirildi.

Bu fəal müzakirrəsi təşəbbüskarı  isə Zeynəddin Şabanov –AMEA Fəlsəfə və sosiologiya İnstitutunun dos. fəl.f.d., AƏSMA Magistratura şöbəsinin müdiri elmi nöqteyi-nəzərdən peşəkarcasına auditoriya ilə birlikdə müzakirə olunan problemin mahiyyətini açan olub.

Bu problemə uyğun olaraq dövlət qurumları və ali təhsil müəssisələri də aşağıdakı mövzularda «Rəhbərinin “sərt bacarıqları və çevik bacarıqları” nədir? Fəaliyyətin planlaşdırılması alqoritmləri, birgə işin təşkili növləri, nəzarət formaları, effektiv qərarların qəbul edilməsi və proseslərin əlaqələndirilmə» Elnur Əliyev - Azərbaycan Respublikası Prezidentinin yanın da Dövlət İdarəçilik Akademiyasının dekanı, f.ü.f.d. və Gənclərin insan hüquq müdafiəsi:anlayış, mahiyyəti, əsas aspektlər Əhmədov Rəşad-AR Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiə Nazirliyi Aparatının Əmək siyasəti şöbəsinin Əmək qanunvericiliyinin tətbiqi sektorunun müdiri çıxış etməyə dəvət olunublar.

Proqrama əlavə bu gün cəmiyyətin, xüsusən də gənclərin kibertəhlükəsizlik məsələlərinə xüsusi diqqət yetirdiyini nəzərə alaraq, Lalə Kərimova –AR Rəqəmsal İnkişaf və Nəqliyyat Nazirliyi Aparatının Strateji təhlil, innovasiya və rəqəmsallaşma şöbəsinin baş məsləhətçisiKibertəhlükəsizlik: əsas konseptlər, ümumi  təhdidlər və zəifliklər” mövzusunda çıxış edib.

Kursun sonunda yekun müsahibədən sonra sertifikatların təqdim edilməsi planlaşdırılır.

11.12.2023  [ 06:13 ]