Akademiyanın tələbələri “Azərbaycanda sosial sahibkarlığın cari vəziyyəti və perspektivləri” adlı sərgi-konfransda iştirak ediblər

“Memarlıq, İnşaat və Dizayn” İctimai Birliyinin (MİDİB təşkilatının) icra etdiyi "Dövlət, Universitet və QHT əməkdaşlığı” çərçivəsində Sosial sahibkarlığın və müəssisələrin təşkilinin gənclər arasında təbliği üzrə təşəbbüslər adlı layihənin yekun tədbiri 26 noyabr 2022-ci il tarixində Bakıda “Azərbaycanda sosial sahibkarlığın cari vəziyyəti və perspektivləri” adlı sərgi-konfrans formatında təşkil olunub. Sözügedən tədbirdə Azərbaycan Əmək və Sosial Münasibətlər Akademiyasının (AƏSMA) bir qrup fəal tələbəsi (Günəş Hüseynova, Fəridə Ağayeva, Nicat İsmayılov, MirSüleyman            Bayranlı, İbrahim Nuri, İbad Əsədli, Aysel Həsənova, Nuranə Nurullayeva, Fərəh Sanıyeva, Arzu İsmayilova, Fatimə Məmmədova, Həcər Ağayeva, Xanlar Məmmədov, Yusif Məmmədzadə, Fidan Rzayeva, Aynurə Allahverdiyeva, Səma Quliyeva, Nigar Zehelova) və Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri dosent Mahir Calalov iştirak edib.

Tədbir iki hissədə “AzərSu” ASC-nin "Sukanal" Elmi-Tədqiqat və Layihə İnstitutunun konfrans zalında keçirilib. Tədbirin birinci hissəsində oktyabr-noyabr aylarında layihə çərçivəsində “Sosial sahibkarlığın və müəssisələrin təşkili” adlı təlimi keçmiş 120 nəfər gəncin öz layihələrinin və məhsullarının sərgisi ilə başlamış, sonra isə müxtəlif mövzularda və məruzəçilərin çıxışları ilə davam etmişdir.

Tədbiri giriş sözü ilə MİDİB təşkilatının icraçı direktoru və layihə rəhbəri Arif Nəcimov açaraq layihə haqqında ətraflı məlumatı və əldə olunmuş nəticələri öz çıxış təqdimatında təqdim edib. O, qeyd edib ki, Azərbaycan Respublikasının Qeyri-Hökumət Təşkilatlarına Dövlət Dəstəyi Agentliyinin maliyyə dəstəyi ilə icra olunan layihənin məqsədi, "Dövlət, Universitet və QHT əməkdaşlığı” çərçivəsində Sosial sahibkarlığın və müəssisələrin təşkilinin 120 nəfər gəncin arasında təbliği və məşğulluğun təmin olunmasına dəstək olmaq olmuşdur. Layihə 1 sentyabr 2022-ci il tarixindən başlayıb və üç ay ərzində iş planına uyğun olaraq davam etmişdir. Layihə çərçivəsində 3 şəhərdə (Bakı ş., Xırdalan ş. və Sumqayıt ş.) 30 nəfərlik 4 qrupdan ibarət 120 nəfər gənc üçün bir günlük "Sosial sahibkarlığın və müəssisələrin təşkili” adlı praktiki təlim təşkil olunmuşdur. Təlim zamanı peşəkar təlimçilər və qonaq məruzəçilər tələbələrə “Sosial və ekoloji problemlər”, “İcma quruculuğu və problemlərin birgə həlli yolları”, “Sahibkarlıq fəaliyyəti”, “Sosial sahibkarlıq”, “BMT-nin 17 Dayanıqlı İnkişaf Məqsədləri (DİM) və onların Sosial sahibkarlıqla (bizneslə) əlaqəsi”, “Biznes və marketinq planlama və onların əhəmiyyəti”, “Sosial-iqtisadi-ekoloji problemlərin qruplar (icmalar) çərçivəsində həll yolları” və “Dövlətin maliyyə və dəstək mexanizmləri” haqqında ətraflı məlumat veriblər.

Təlimlərin sonunda hər bir tələbə fərdi və ya qrup şəklində ev tapşırığı olaraq öz sosial biznes layihələrinin üzərində çalışıb və layihənin yekun tədbiri olan “Azərbaycanda sosial sahibkarlığın cari vəziyyəti və perspektivləri” adlı sərgi-konfransda təqdim ediblər.

Sonra MİDİB təşkilatının idarə heyətinin sədri və Bakı Mühəndislik Universitetinin “Memarlıq və Şəhərsalma” kafedrasının müdiri, əməkdar memar, professor Sabir Orucovun “Dövlət, Universitet və QHT əməkdaşlığı çərçivəsində fəaliyyətinin əhəmiyyəti” haqqında çıxış edib. O, qeyd edib ki, MİDİB təşkilatının icra etdiyi layihə ölkəmizdə yeni “Dövlət, Universitet və QHT əməkdaşlığı” adlı bir platformanın əsasını qoymaqla, Azərbaycan Respublikasının “2022-2026-cı illərdə sosial-iqtisadi inkişaf Strategiyası”nın Tədbirlər Planının "1.1.22. Fəaliyyət istiqaməti: Sahibkarların rəqabət qabiliyyətinin yüksəldilməsi" üzrə “Yaşıl artım” və sosial sahibkarlığın inkişaf etdirilməsi üçün mexanizmlərin tətbiqinin təşviq etməyə də dəstək olmuşdur. S.Orucov çıxışının sonunda bütün təlim iştirakçılarını təbrik etmiş və onlara gələcək karyeralarında uğurlar arzulamışdır.

Tədbir müxtəlif çıxışlarla davam etmiş və sonda təlim iştirakçılarına sertifikatlar təqdim olunmuşdur.

30.11.2022  [ 06:55 ]