İqtisadiyyat və idarəetmə kafedrası

“İqtisadiyyat və idarəetmə ” kafedrası Azərbaycan Əmək və Sosial Mü­na­si­bət­lər Akade­miya­sı­nın əsas tədris - elm struktur bölməsidir. Kafedrada fənlər üzrə tədrisin təşkili, elmi-tədqiqat işləri, elmi-pedaqoji və elmi kadrların ha­zır­lanması və tələbələrə (bakalavr və magistr pillələri üzrə) təlim-tərbiyə işləri və fəlsəfə üzrə elmlər doktoru hazırlanmasına rəhbərlik hə­ya­ta keçirilir. Kafedranın tərkibi: 2 elmlər doktoru, professor, 1 əməkdar müəllim, dosent, 6 iqtisad üzrə fəlsəfə doktoru, dosent, 3 iqtisad üzrə fəlsəfə doktoru, 4 müəllim, 3 doktorant və 1 laborantdan ibarətdir.

Kafedra müəllimlərindən 3 nəfər dissertant elmi işlərini uğurla icra etməkdədirlər. Onlardan 1 nəfəri dissertasiyasını yekunlaşdıraraq AMEA “İqtisadiyyat” İnstitunun ixtisaslaşdırılmış Müdafiə Şurasına təqdim etmişdir.

2013-2022-ci illərdə kafedranın əməkdaşları tərəfindən; 8 dərslik və dərs və­sai­ti, 4 monoqrafiya, 250-dən çox məqalə (30 məqalə xaricdə dərc edilmiş ), 42 beynəlxalq əhəmiyyətli xarici və yerli konfranslarda tezis, 178 respublika əhəmiyyətli konfranslarda tezis, 52 proqram, 5 metodiki göstəriş.

“İqtisadiyyat və idarəetmə” kafedrasına iqti­sad elmləri doktoru Vilayət İbrahim oğlu İsmayılov rəhbərlik edir.

17.09.2022  [ 13:17 ]