Məmmədyarova Könül Adil qızı

Məmmədyarova  Könül  Adil  qızı 1969 cu ildə Bakı şəhərində anadan olub.  1976 – 1986- cı illərdə Bakı şəhəri 7 saylı ingilis təmayüllü tam orta məktəbdə təhsil almış və oranı  bitirmişdir . 1986- cı ildə SSRİ –nin 50 illiyi adına  Azərbaycan Pedaqoji Xarici Dillər İnstitutuna daxil olmuş və 1991- ci ildə oranı ingilis dili müəllimi ixtisası üzrə fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir.

İş fəaliyyətinə 1986- cı ildə başlayıb. 1986- cı ildə Bakı Dəmiryol Poçtamptı və elə həmin ildə də  “Azərbaycan  məktəbi”  jurnalının  redaksiyasında çalışıb.   1987 – 1997-  ci illərdə Azərbaycan  Korlar  Cəmiyyətinin  kitabxanasında  və  Mərkəzi  İdarəsində  fonoteka  müdiri  və makinaçı  vəzifələrində  çalışıb.

1998 – 2001-  ci illərdə  “Naxçıvan “  universitetinin  “Xarici dillər “  kafedrasında  müəllim kimi  fəaliyyət göstərmişdir.

2001- ci ildən  bu günə kimi  Azərbaycan  Əmək və  Sosial  Münasibətlər  Akademiyasında  xarici  (ingilis) dil  müəllimi  kimi fəaliyyət  göstərməkdədir.

Ailə vəziyyəti – subay. Bir  övladı var.

Elmi əsərləri:

1. “Xarici dilin tədrisində atalar sözlərindən istifadəyə dair”. Mart, 2000. Mütərcim jurnalı.

2. “Дифференциальное обучение учащихся устной речи на иностранном языке. Mart, 2001.  Mütərcim jurnalı.

3. “Azərbaycan –ingilis ədəbi əlaqələrinin işıqlı səhifələri.” Mart, 2003.  Mütərcim jurnalı.

4. “İngilis atalar sözlərinin azərbaycan dilinə tərcüməsi və qarşılıqlı işlənməsi haqqında.”  Bakı, 2003.  Mütərcim jurnalı.

5. “Tədris zamanı frazeoloji  birləşmələrdən istifadəyə  dair.” Mart, 2004. Mütərcim jurnalı.

6. “Modal sözlərin leksik-qrammatik  kateqoriya  kimi işlənməsinə  dair.” Fevral, 2008.  Mütərcim  jurnalı.

7. “Təlim prosesində atalar sözləri və zərbi məsəllərdən istifadə.” 2009. Mütərcim jurnalı.

8. Tədris proqramı.  2015- ci il.

9. “Xarici dillərin tədrisində innovativ metodlardan  istifadə yolları. The role of technologies in learning  foreign languages.”  Bakı  Biznes Universitetinin  elmi  jurnalı. Tezis. 2017- ci il.

16.10.2024  [ 13:40 ]