Gülnarə Qurbanəli qızı Tanrıverdiyeva

Tanrıverdiyeva Gülnarə Qurbanəli qızı 1978-ci ildə Bakı şəhərində anadan olmuşam. 1996-cı ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin “Uçot-İqtisad” fakultəsinə daxil olmuşam, 2000-ci ildə “Mühasibat uçotu və audit “ixtisası üzrə bakalavr pilləsini fərqlənmə diplomu ilə bitirmişəm. Həmin ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin “Uçot-İqtisad” fakultəsi üzrə magistratura pilləsinə daxil olmuşam,  2002-ci ildə “Mühasibat uçotu və audit” ixtisası üzrə fərqlənmə diplomu ilə bitirmişəm. 2003-cü ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin “Mühasibat uçotu və audit” kafedrasına dissertant  təyin edilmişəm. 2009-cu ildə “Xüsusi kapitalın uçotunun təkmilləşdirilməsi” adlı dissertasiya işini müdafiə edərək, 2011-ci ildə iqtisadiyyat üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsini almışam. 2003-cü ildən “Mühasibat uçotu və audit” kafedrasının baş laborantı, 2004-cü ildə müəllim vəzifəsində, 2015-ci ildə baş müəllim vəzifəsində calışıram. Bu günə qədər 20 məqalənin,1 monoqrafiyanın, 2 proqramın  müəllifiyəm. Ailəliyəm, 1 övladım var.

Elmi əsərləri:

1. Maliyyə nəticələrinin uçot və hesabatda əks etdirilməsinin beynəlxalqpraktikada qəbul olunmuş qaydası. (“Keçid iqtisadi ölkələrində auditin inkişaf problemləri”Bakı-2004)

2. Uçot formirovaniya sobstvennoqo kapitala akçionernoqo obşectba v sisteme upravleniya predpriyatiya.(Moskva-2005)

3. Sənayenin səhmdar cəmiyyətlərinin maliyyə resurslarının idarə edilməsi sistrmində xüsusi kapitalın iqtisadi mahiyyəti və rolu.( Az.DİU-nun yrrinə yetirilmiş büdcə təyinatlı elmi-tədqiqat işlərinin yekununa həsr edilmiş elmi- praktik konfransının .Bakı-2006)

4. Müəssisənin uçot siyasəti və onun formalaşdırılması məsələləri.( İqtisadiyyat və audit lurnalı 6,Bakı-2005)

5. Analiz finansovoy ustoyçivosti predpriyatiya.( İqtisadiyyat və audit jurnalı 12,Bakı-2006)

6. Uçet formirovaniya sobstvennoqo kapitala akçionernoqo obşestva.( İqtisadiyyat və audit lurnalı 6,Bakı-2006)

7. Vahid Milli fond bazarı sistemində oian müəssisələrin shmdar kapitalı idarə etmək üçün uçot məlumatlarının informasiya bankından istifadə.( AET Kənd Təsərrüfatının iqtisadiyyatı və Təşkili İnstitutu,Elmi əsərlər4,Bakı-2007)

8. Sənaye müəssisələrində səhmdar cəmiyyətinin fəaliyyətinin özünümaliyyələşdirmə mənbələrinin təhlili.( AMEA İqtisadiyyat İnstitutu,Elm.Bakı-2007)

9. Sənaye müəssisələrində səhmdar cəmiyyətinin fəaliyyətinin özünümaliyyələşdirmə mənbələrinin təhlili.( Azərbaycan Memarliq İnşaat Universiteti elmi əsərlər 3 Bakı-2007)

10. Analiz strukturı kapitala akçionernoqo obşestva v sisteme finansovoqo menedjmenta.( Problemı ekonomiki”4 kompaniya “Sputnik”Moskva 2009)

11. К вопросу о структуре капитала акционерного общества в системе финансового менеджмента. (Финансовое аналитика, Москва -13, 2011 № 55

12. Анализ финансовых активов и общие оценки эффективности и их использование. (BBU “ Audit” 2012)

13. Методика анализа дебиторской задолженности в организациях. (BBU “ Audit” 2013)

14. Balansın məzmununun Amerikan standartlarina uyğunlaşdirilmasi istiqamətlərinin təhlili.(BBU “ Audit” 2013).

15. Xüsusi kapitalin uçotunun təkmilləşdirilməsi.( Baki, “ Elm-Təhsil” 2013)

16. Maliyyə sabitliyinin və ödəmə qabiliyyətinin təhlilinin metodoloji əsasları.( BBU”Audit”2014)

17. Uzunmüddətli investisiyaların uçotunun təşkili  və təkmilləşdirilməsi istiqamətləri.( Əmək və sosial münasibətlər “Elmi-praktiki jurnal-2017)

18. Nəqliyyat müəssisələrinin özəlləşdirilməsi şəraitində nizamnamə kapitalının formalaşdırılmasinin uçotu.( Əmək və sosial münasibətlər “Elmi-praktiki jurnal-2016)